Trakya ABİGEM 2013 Olağan Genel Kurulu 20 Mart 2014 Perşembe Günü Gerçekleştirildi

 

TRAKYA ABİGEM A.Ş. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

 

TRAKYA ABİGEM A.Ş.’nin Olağan Genel Kurulu, 20 Mart 2014 tarihinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi. Gerçekleştirilen genel kurul, Tekirdağ TSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya ABİGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay’ın ev sahipliğinde çevre il ve ilçelerdeki Oda ve Borsaların Başkanları ve Yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantı, bir dakikalık saygı ve duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Akabinde oluşturulan divan heyetine Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün seçildi.

Tekirdağ TSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya ABİGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay yaptığı açıklamada;

“Sayın Oda ve Borsa temsilcilerim ve Trakya ABİGEM’in değerli ortakları; Trakya ;ABİGEM’in 3. Genel Kurulunda sizleri şahsım ve Trakya ABİGEM Yönetim Kurulu adına saygı ile selamlıyor, yapmakta olduğumuz Olağan Genel Kurul toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 İlk açılışı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından 2009 yılında yapılan Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi, Mayıs 2011 tarihi itibarı ile Trakya bölgesinde hizmet veren 24 Oda ve Borsanın ortaklığında bir Anonim Şirket tüzel kişiliğe sahip olmuştur. Ve bugünkü toplantımızda bu sayıyı 25’e çıkarmak için Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklık talebini de görüşeceğiz.

 Bildiğiniz gibi; Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Kırklareli illerinde faaliyet gösteren oda ve borsalarımızın ortak olduğu Trakya ABİGEM’in en önemli hedefi; Danışmanlık, Proje Geliştirme ve Eğitim faaliyetleri ile bölgemizdeki işletmelerin rekabet gücünün arttırılmasıdır. Ve geride bıraktığımız 3 yıllık süreye baktığımızda da bunu gayet iyi başardığını sevinerek görmekteyiz. Ayrıca, Trakya ABİGEM’in; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir projesi olarak başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan ve sayıları 19’u bulan diğer ABİGEM’ler içerisinde de ayrı bir yeri olduğunu belirtmeliyim.

Zira, Trakya ABİGEM Avrupa Birliği’nden bir yıllık destekten sonra, sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede hem kendi kendine yetmeyi başarmış hem de karlı bir işletme pozisyonuna geçmiştir. Trakya ABİGEM’in her yıl karını arttırarak devam etmesi gurur vericidir. ABİGEM, her ne kadar kar etme amaçlı kurulmuş olmasa da, bir yandan kar ederken bir yandan da kaliteli hizmet veriyor olması bizim gibi ticaret hayatı içerisinden gelen kişiler için anlamlıdır. Ancak ABİGEM’in kurucuları olarak kurumlarınızın ve üyelerinizin faaliyetleri ve ihtiyaçlarında ABİGEM’den daha fazla yararlanması ve ABİGEM’in daha fazla üyemiz tarafından tercih edilmesi için bizlerinde gerekli gayreti göstermemiz gerektiğini belirtmek isterim. Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyor, sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Gerçekleşen toplantıda Trakya ABİGEM A.Ş.’nin gündem maddeleri görüşüldü ve Biga TSO’nun Trakya ABİGEM’e ortak olma talebi oy birliği ile kabul edilmesinin ardından ortak sayısı 25’e ulaşmış oldu. Genel Kurul Toplantısı, tüm katılımcıların 2014 yılı için beklentilerinin dile getirilmesi ve Trakya ABİGEM’in yeni çalışma dönemine dair hedeflerinin konuşulmasının ardından sona erdi.

 

 

 

BİZE ULAŞIN
Hizmetlerimizle ilgili sorularnız ve danışmak istediğiniz diğer konular için bize ulaşın
 
ETKİNLİK TAKVİMİ